Huisregels

Huisregels

Huisregels villa in de ardennen

 1. Het komt helaas vaak voor dat omwonenden klagen over het gedrag/geluid van de huurders van onze woning. Met name in verband met geluidsoverlast. Wij verzoeken u om rekening te houden met omwonenden en de natuur en het stiltegebied te respecteren. Ook open vuur en vuurwerk is niet toegestaan. Indien er aangifte wordt gedaan, dan leidt dit tot een boete. Zorg dat u geen overlast veroorzaakt. Buiten de woning geen radio’s aan, niet gillen of schreeuwen. Houd u aan de regel dat men van 22.00 uur ’s avonds tot 07.00 uur ’s ochtends de rust van omwonenden dient te respecteren. Uiteraard doet u dat overdag ook!
 2. Gelieve de meubels niet te verplaatsen. Dit kan onnodige schade en slijtage van de meubels en vloeren tot gevolg hebben. Ook kan de beheerder u extra kosten in rekening brengen indien meubels moeten worden teruggeplaatst.
  Geen ruimten of kasten openen die met een sleutel afgesloten en dus voor prive doeleinden bestemd zijn.
 3. Niets in de toiletten, badkuipen, wastafels of andere afvoeren werpen; geen tampons, maandverbanden, luiers, inlegkruisjes. Verder geen milieuschadelijke schoonmaakmiddelen zoals chloor e.d. vetten en etensresten in de afvoer of in de toiletten werpen. Dit veroorzaakt ernstige verstoppingen!
  Gebruik altijd linnengoed op de bedden. Mocht u dit nalaten dan kunnen de reinigingskosten van de kussens, dekens en matrassen bij u in rekening worden gebracht.
 4. Let u er bij gebruik van de openhaard vooral op, dat u het vuur niet te hoog opstookt en geen nat hout gebruikt. Schoorsteenbranden zouden het gevolg kunnen zijn. Mocht u niet precies weten hoe u de openhaard gebruikt, informeer dan bij de beheerder. Koop het hout bij de supermarkt of het benzinestation in Manhay en haal het niet uit het bos.
  Respecteer de omgeving! Het bos is stiltegebied en u mag het daarom niet betreden.
 5. Stook geen vuur in het bos!
 6. Signaleer eventuele onvolkomenheden direct bij aankomst en meld dit binnen 24 uur aan de beheerder, zodat u aan het eind van het verblijf niet aansprakelijk gesteld wordt. Meld eventuele ontstane schades tijdens uw verblijf en voordat u vertrekt, zodat de beheerder het huis voor de volgende gasten in orde kan brengen. U bent doorgaans verzekerd tegen schade volgens de voorwaarden vermeld in uw verzekeringspolis.
 7. In België hoort glas niet in de vuilnisemmer, maar in de glasbak terecht te komen. Wij verzoeken u daarom uw gebruikte glas in de glasbakken te deponeren, die u in ieder stadje kunt vinden.
 8. In overleg is een hond in de villa’s toegestaan. Topaas biedt ook mogelijkheden om een paard te stallen.

Toegangsweg

De toegangsweg van Opaal, Smaragd en Saffier naar het huis is niet geasfalteerd en vrij steil. Voor motorrijders kan dit erg lastig zijn. In de winter zijn sneeuwkettingen noodzakelijk.

Gebruik van het zwembad (Opaal en Saffier)

 1. De eigenaar is niet verantwoordelijk in geval van een ongeluk of verdrinking.
 2. Laat nooit zonder toezicht een persoon/kind dat niet kan zwemmen in de buurt van het zwembad komen.
 3. Het is verboden om op het beschermzeil van het zwembad te lopen!
 4. Het is ten strengste verboden om drinken, eten of andere objecten die het zwembad(water) kunnen aantasten of beschadigen mee te nemen in het zwembad, de sauna of de zwembadruimte.
 5. Plaats het beschermzeil altijd over het zwembad, vooral tijdens de nacht.
 6. In geval van nood kunt u het internationale alarmnummer 112 bellen en het volgende adres doorgeven: Hé du Seigneur 23 (Saffier) of 27 (Opaal), Manhay, België.